Brochure Vacatures Afspraak

OOST maakt unieke contextuele architectuur

Contextuele Architectuur

Unieke signatuur
OOST hanteert geen vaste huisstijl maar gaat in iedere opdracht op zoek naar kenmerken die leiden tot een unieke architectuur voor dat specifieke project. Inspiratie kan gevonden worden in de opdrachtgever, de opdracht zelf, historie of landschappelijke kenmerken. Bij OOST verdiepen we ons in iedere opdracht. We verzamelen zoveel mogelijk relevante informatie en gaan dan pas ontwerpen. Het ontwerp bevat daardoor alle belangrijke aspecten.

Een beladen onderwerp
Lange tijd is contextuele architectuur in de architectenwereld een beladen onderwerp geweest. Er werd verondersteld dat dit de artistieke onafhankelijkheid van de architect zou aantasten. Inmiddels is er juist veel waardering voor deze manier van ontwerpen ontstaan omdat bewezen is dat deze nieuwe ontwerpmethode tot hoge kwaliteit leidt. Het leidt juist tot een actieve rol van de architect die midden in de opdracht staat.

Oost haalt haar inspiratie uit specifieke kenmerken in de opdracht.
Bekijk ons team

    spacing-default  

Lange golflengte

Iedere ontwerpopgave start met een onderzoek naar de achtergrond van de opdracht, de locatie en de functie. Wij vinden in deze onderdelen intrinsieke uitgangspunten voor het schetsontwerp. Onze manier van ontwerpen draagt zorg voor een sterke verbinding met de opdracht. Opdrachtgevers en gebruikers herkennen zichzelf in de oplossing. Dit is cruciaal voor de beleving en waardering van het plan. Onze plannen zijn daardoor minder gevoelig voor de grillen van architectuur en haken in op een langere golflengte die betekenis geeft voor jaren.

Duurzaamheid als uitgangspunt

OOST integreert duurzame aspecten in haar ontwerpen vanaf de start van het ontwerpproces. Ons team ontwerpt echter niet om duurzaamheidseisen heen maar geeft ze betekenis en een logische plaats in het geheel.

Zo versterkt het het beeld. Onze gebouwen zijn vooral gericht op een lange levensduur met een laag energie- en onderhoudsprofiel.

    spacing-default  

Gordon Matta Clark

Beeldend kunstenaar Gordon Matta Clark is een belangrijke inspiratiebron voor ons ontwerpteam. Hij ging op zoek naar architectonische kwaliteit binnen bestaand gebouwen door er architectonische gaten in te zagen. Door deze gaten ontstond een geheel nieuw beeld van het gebouw. Het heeft ons ontwerpteam op het spoor gezet van “kijken wat het gebouw of locatie ons cadeau geeft”daardoor slopen wij minder en zijn onze gebouwen duurzamer

De architecten van OOST! zijn prijswinnaars

Winnaar!
Groene giraf 2011
Winnaar! architectuur
publieksprijs 2011
Runner-up Architectuur
juryprijs 2011
Winnaar! Welstand
publieksprijs 2006

Contact met OOST Architecten

Ons kantoor 
Steenstraat 2
6511 TV Nijmegen
024-7370342 (ma- vr: 9:00-17:30)

Vraag hier uw brochure aan